top of page

Stojimas į gimnazijas: kaip pasiruošti?

Updated: Feb 1


stojimas į gimnazijas

Pagrindinio ugdymo finišas tampa startu kitame mokslo ir žinių kelyje – laukia mokslai gimnazijoje. Gimnazijos pasirinkimas, pasiruošimas stojimui, egzaminavimas yra kupini jaudulio, streso, kurie būdingi ir vaikams, ir jų tėvams. Tačiau ne paslaptis, kad nerimas tikrai nepridės žinių, pasitikėjimo savimi, o, atvirkščiai, gali pakišti koją pačiu netinkamiausiu metu. Siekiant to išvengti ir padėti vaikui sklandžiai, be streso pasiruošti stojimui, verta pasikliauti pagalba iš šalies – Corepetitus mokytojai mielai pasidalys savo žiniomis su būsimais gimnazistais ir padės į šį naują mokslo etapą žengti užtikrintai.

Kaip vyksta stojimas į gimnazijas?

Kiekviena gimnazija gali turėti savas stojimo taisykles. Kartais pakanka tik prašymo, kuris yra svarstomas priėmimo komisijoje, dažnai vykdomas testas, kai kuriais atvejais stojimą sudaro du etapai: raštu ir žodžiu. Testas raštu paprastai trunka apie valandą ir jį sudaro užduotys iš lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos disciplinų, o priklausomai nuo gimnazijos pobūdžio, gali būti įtraukta ir, pavyzdžiui, tikyba, užsienio kalba ar gamtamoksliai dalykai. Pokalbis žodžiu vykdomas su priėmimo komisija.

Kaip pasiruošti, jei laukia stojimas į gimnaziją?

Pirmiausia, svarbu subalansuoti darbo ir poilsio laiką, daugiau būti gryname ore – tai leis sumažinti stresą, kuris apima pagalvojus apie stojimą. Nerimas, prastas miegas ir nuovargis tikrai nebus tinkami palydovai ruošiantis stojimui.

Kitas aspektas – mokinio žinios. Atsižvelkite į tai, kokių dalykų užduotys bus stojamajame teste, kartokitės, pagilinkite žinias skaitydami papildomą literatūrą, ieškodami aktualios informacijos internete.

Galbūt stojimas į gimnaziją kelia baimę mokslų kontekste? Pasinaudokite korepetitorių pagalba, jei žinote, kad turite mokymosi spragų.

Stojimas į gimnazijas ir pasiruošimas tam: kodėl verta pasikliauti Corepetitus?

Mūsų komandos korepetitoriai – sėkmingai mokslus universitetuose kremtantys studentai. Jie šiuolaikiški, tad mokiniams daug lengvai pasijusti laisvai, klausti, kas neaišku. Korepetitoriai skrupulingai atrenkami, apmokomi dirbti su mokiniais. Kertinis aspektas – suprantame, jog kiekvienas vaikas yra individualus ir vienam tinkantis mokymo metodas gali visiškai netikti kitam, todėl mokytojai parenka tas ugdymo technikas, kurios vaikui suteiks didžiausią naudą.


bottom of page