top of page

Kaip efektyviai mokytis vokiečių kalbos?


Antroji užsienio kalba mokyklinio amžiaus vaikui gali būti itin naudinga. Dažnai į antrosios užsienio kalbos vietą pasirenkama vokiečių. Ją mokantys žmonės Lietuvoje labai lengvai integruojasi į darbo rinką arba randa begales galimybių vokiškai kalbančioje Europos Sąjungos dalyje. Be to, mokant kalbą bei stojant į universitetą Vokietijoje, Austrijoje ar Šveicarijoje, gal nusprendus keliauti ar net bendraujant su bendraamžiais, atsiveria ir daug kitų durų. Kaip jos išmokti efektyviai? Corepetitus.lt korepetitoriai turi keletą patarimų.


1. Sukurkite mokymuisi palankią aplinką

Sutverkite ir padėkite paruošti tokią aplinką vokiečių kalbos mokymuisi, kurioje dalyvautų kuo daugiau žmonių.

Puikus pavyzdys - namų apyvokos daiktus galite apklijuoti lipniais popierėliais, ant kurių būtų užrašyti vokiški jų pavadinimai. Tai ne tik padeda plėsti žodyną, bet ir paverčia mokymąsi smagia veikla visai šeimai.


2. Naudokitės paveikslėlių knygomis ir internetinius šaltinius

Knygos su paveikslėliais vokiečių kalba puikiai tinka jaunesniems moksleiviams ir paaugliams.

Yra nemažai adaptuotos literatūros pradedantiesiems. Ypač dabar, kai kalbų lygiai yra standartizuoti, net ir A1 lygiui (pradedantiesiems) medžiagos tikrai galima rasti.

Tokios knygos, pratybų sąsiuviniai ar kiti šaltiniai stengiasi įtraukiai supažindinti su pagrindiniais terminais, žodynu, reikalingiausiomis frazėmis.


3. Nepraeikite pro vokišką turinį per TV ar internete

Įtraukite vokiškas televizijos laidas į atžalos kasdienybę ar rutiną. Dauguma TV paslaugų paketų turi vieną-kitą vokišką kanalą. Be to, internete apstu turinio vokiškai, kurį galima pradėti žiūrėti su lietuviškais ar net angliškais subtitrais.

Žiūrėdami laidas vokiečių kalba vaikai lavina klausymo įgūdžius ir supranta kalbos ritmiką, žodžių tarimą.


4. Žaiskite žaidimus vokiečių kalba

Stalo žaidimai yra puikus būdas praktikuoti vokiečių kalbą. Svarbu tik pasirinkti tokį žaidimą, kuris atitiktų vaiko žodyną ir, pavyzdžiui, pradedančiojo neįspaustų į laiko rėmus. Jeigu žinios tik A1, A2 ar B1 lygio, reikėtų žaisti žaidimus, kur galima neskubėti, įsiskaityti ar pasitikrinti vertimą.

Taip pat yra ir kompiuteriniai žaidimai, kuriuose meniu ir veiksmo kalbą galima pakeisti į vokišką, taip padedant mokytis kalbos realiose, interaktyviose situacijose.


5. Užsirašykite į individualias pamokas su Corepetitus.lt vokiečių kalbos korepetitorius

Kai vaikai jau turi pagrindines vokiečių kalbos žinias arba nori greičiau startuoti, mūsų korepetitoriai yra maksimaliai pasiruošę ir pakankamai kompetentingi, kad padėtų pakelti jų įgūdžius.

Corepetitus.lt organizuoja privačias ir grupines vokiečių kalbos pamokas įvairių klasių moksleiviams. Mūsų korepetitoriai pajėgūs sudaryti individualų, maksimaliai efektyvų ir struktūruotą mokymosi planą. Pakankamas dėmesys gramatikai, kalbėjimui, skaitymui ir aktualiai, moderniai vokiečių kalbai suteiks vaikui labai daug žinių per ganėtinai trumpą pamokos laiką. Tai – efektyvus būdas norintiems tobulėti.


bottom of page