top of page

Darbas studentams: korepetitoriaus profesija


Lankstus darbas studentams: korepetitoriaus profesija

Nors šiandien gausu įvairių kvalifikuotų ir nekvalifikuotų darbų, kodėl verta rinktis būtent korepetitoriaus profesiją? Kuo ji patraukli jaunam žmogui ar asmeniui, ieškančiam papildomo darbo? Kviečiame skaityti, ir apsvarstyti, galbūt tai darbas, kurio ieškote šiandien.


Jei ieškote darbe prasmės


Šiandien ieškodami darbo žmonės, ypač jaunoji Z karta, pirmiausia ieško prasmės ir vertės. Dažnas nori, kad darbas teiktų ne tik finansinę, bet ir bendražmogišką naudą – būdų prasmingas visuomenei. Korepetitoriaus darbas, dėl kurio ugdoma jaunoji karta, kaip tik vienas tokių.


Kalbinti COREPETITUS komandos korepetitoriai teigė, kad šiame darbe pasitenkinimą ir džiaugsmą teikia būtent matomas mokinių progresas. Dėl jų vedamų užsiėmimų, moksleiviai pagilina savo žinias, sparčiau išsitaiso spragas, o mokomųjų disciplinų rezultatai tampa geresni. Galimybė matyti, kad tavo darbas yra prasmingas ir reikalingas, o teigiamas mokymosi pokytis – realus, itin motyvuoja dirbti toliau tiek su tais pačiais, tiek ir su naujais mokiniais.


Lankstus darbo grafikas - puikus pasirinkimas studentams


Korepetitoriaus darbas itin tinka tiems, kurie ieško prasmingos apmokamos veiklos po studijų ar papildomo darbo. Kadangi pamokų laikas derinamas individualiai, korepetitorius gali pasirinkti tokį grafiką, koks jam tinkamas. Tai yra puikus darbas studentams! Ar tai būtų keletas valandų po pagrindinio darbo, ar valanda tarp paskaitų. Nesvarbu kuriame mieste studijuojate - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ar kt., tie korepetitoriai, kurie dirba tik nuotoliu, įgyja itin lanksčias galimybes. Viskas, ko jiems reikia – erdvė susikaupti ir geras internetas. Dėl nuotolinio darbo pobūdžio, galima lengviau suderinti abiem pusėms tinkamą laiką ir sutaupyti laiko kelionei iš vienos vietos į kitą.

korepetitoriaus profesija - patrauklus atlyginimas

Patrauklus atlyginimas


Nors darbas studentams dažnai pasirenkamas kaip papildomas, atlygis už jį yra patrauklus ir neretai net didesnis už pagrindinio darbo. Kadangi korepetitoriai samdomi kaip investicija į vaikų ateitį: pasiekę geresnių mokymosi rezultatų, jie turės didesnių galimybių gyvenime, tėvai tam negaili finansų.


Įkainiai, priklausomai nuo gyvenamosios vietos, skiriasi: regionuose jie mažesni, didesniuose miestuose aukštesni. Tačiau skiriasi ir lygis. Vis dėlto, tokios korepetitorių įmonės kaip COREPETITUS suteikia galimybę solidžiai užsidirbti, nepriklausomai nuo korepetitoriaus gyvenamosios vietos, mat užsiėmimai vyksta nuotoliu. Tad ir geras korepetitorius iš regiono gali užsidirbti tiek, kiek gyvenantis sostinėje.


Darbas studentams, tiek mokytojams, tiek savo srities specialistams


Nors anksčiau korepetitoriaus profesiją, kaip papildomą darbą, dažniausiai rinkdavosi mokytojai, šiai dienai korepetitoriais pradeda dirbti vis daugiau įvairių sričių specialistų, bei tampa puikiu darbu studentams. Kaip LNK rengtame reportaže teigia švietimo žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Sarafinas, „Kalbant apie korepetitorius, gyvenimas yra įvairus, korepetitorių yra ir mokytojų, ir nebūtinai mokytojų – tie, kurie baigė matematiką, fiziką, chemiją, bet jie nėra mokytojai, jie puikiausiai gali korepetitoriauti“.


Svarbiausia, kad asmuo turėtų reikalingas reikiamas žinias ir gebėjimą mokyti. Jeigu geras savo srities specialistas dar neturi pedagoginės patirties, tokios korepetitorių įmonės kaip COREPETITUS suteikia priemones ir medžiagą dar prieš prasidedant užsiėmimams. Taip pat suteikiama prieiga prie sukauptos gausios vidinės mokomosios medžiagos bei naudingų nuorodų.


korepetitoriaus profesija

Gali panaudoti 12 metų kauptas žinias


Taip pat, Sarafino teigimu, „daugėja studentų, kurie tampa korepetitoriais ir gali prisidurti pinigėlį. Kai pamato, kad tai finansiškai perspektyvu, daugėja tuo užsiimančių žmonių.“ Studentams dirbti korepetitoriaus profesija gali būti patraukli ne tik dėl finansinės perspektyvos ir lankstaus darbo grafiko, bet ir todėl, kad jie, ką tik išėję iš mokyklos, gali panaudoti dar šviežias 12 metų kauptas žinias.


Studentai, gerai baigę mokyklą, gali dalintis savo žiniomis, jas taip pat ir nuolat gilindami. Ką tik patys įveikę kontrolinių darbų ir egzaminų baubus, jie gali lengvai padėti atrasti trumpiausią kelią tikslo link. Kam padėti į stalčius puikius atestato įvertinimus bei jau įgytus gebėjimus, jeigu juos galima įdarbinti šiandien? Be to, studijuodami dalyką, susijusį su mokama disciplina, jie gali mokiniams perduoti naujausias žinias ar įvairias įdomybes, kurių mokykloje patys nesužinojo. Tokiu būdu išsyk įdarbindami ir savo studijas.


Individualus darbo pobūdis


Korepetitoriaus darbas taip pat tinkamas tiems, kurie labiau mėgsta individualų santykį, o ne grupinį darbą. Galbūt pavargote nuo triukšmingo kolektyvo, ar mieliau kurtumėte asmeniškesniu bendravimu paremtus darbinius santykius? Tuomet individualus korepetitoriaus darbo pobūdis kaip tik jums.


O galbūt jaučiatės nedrąsiai, nes ieškote pirmojo darbo? Jauni korepetitoriai savo mokiniams neretai tampa tarsi vyresnieji broliai ar seserys, į kuriuos žvelgiama pagarbiai, tačiau draugiškai. Todėl tai gali būti puiki pirmojo darbo patirtis.


Ne vienišas darbas


Nors pagrindinis darbo pobūdis yra individualus darbas su mokiniu, korepetitoriaus darbas nebūtinai vienišas. Įsidarbinus į korepetitorių įmonę, ši suteikia ne tik naudingos medžiagos, bet ir palaikymą bei bendravimą su kolegomis, iškilus klausimams. Be to, organizuojama bendra korepetitorių veikla, pramogos.


Jeigu korepetitoriaus darbas yra kaip tik tai, ko ieškote šiandien, kviečiame užpildyti anketą ir tapti bene didžiausios korepetitorių komandos dalimi.








bottom of page