top of page

5 patarimai, kurie padės mokytis matematikos


Jeigu paklaustumėte mokinių, kuris dalykas jiems sunkiausias arba mažiausiai patinka, turbūt iš didžiausio procento apklaustųjų išgirstumėte atsakymą matematika. Tuo pat metu yra ir žmonių, kurie matematiką laiko pačia smagiausia pamoka. Paprastai skirtumas tarp jų nėra didelis. Tiems, kuriems sekasi gerai – ją mėgsta, o tiems, kurių pažymiai netenkina – laukia skambučio, pranešančio apie pamokos pabaigą. Tačiau matematika – labai svarbi disciplina, nuo kurios, deja, nepabėgs joks mokinys. Čia įgytos žinios praverčia fizikoje, chemijoje, ekonomikoje bei tolesniame gyvenime. Tad kaip mokytis matematikos, kad rezultatai būtų geresni? Štai 5 patarimai iš corepetitus.lt korepetitorių, kurie gali padėti.


1. Pasitikėjimo savimi ugdymas ir pozityvo išlaikymas

Pasitikėjimas savimi yra labai svarbus mokantis matematikos. Pasitikėjimo stoka gali būti didele kliūtimi. Kone būtina, kad mokiniai tikėtų savo gebėjimais ir nevengtų naujos informacijos, neužsiblokuotų su mąstymu kam stengtis, juk vis tiek nesuprasiu.

Tėvai turėtų skatinti teigiamą požiūrį į tokį svarbų dalyką ir vengti įgalinti vaiko polinkį vengti iššūkių ar sudėtingesnių problemų sprendimo. Šis pozityvumas gali turėti didelės įtakos mokinio raidai ir už matematikos pamokų ribos. Pasitikėjimą stipriai išugdo ir individualus darbas su korepetitoriais. Įtikėję savimi, moksleiviai pasiekia įspūdingesnių rezultatų.


2. Nuolatinis darbas ir kuo greitesnis spragų užkamšymas

Matematika - tai dalykas, kuriame reikia daug kartojimų ir sprendimų.

Kiekvieną savaitę skiriant tam tikrą valandų skaičių matematikos pratyboms, galima gerokai praplėsti mokinio žinių bagažą. Turbūt visi žinome, kad matematikos pamokos mokyklose vyksta labai struktūruotai. Pradžioje mokytojas aiškina teoriją, o tada ją bandoma pritaikyti praktikoje, sprendžiant uždavinius.

Tai ypač tinka sritims, kurios mokiniams dažnai atrodo sudėtingiausios, pavyzdžiui, trigonometrija, tikimybės, algebra ir kitos. Nuolatinė praktika išugdys intuiciją.

Na, o jei atsiranda spragų, jas reikia kuo greičiau užkamšyti, nes vėliau užduotis darysis tik sudėtingesnė.


3. Reikia suprasti teoriją, ne tik mokėti įstatyti skaičius

Labai svarbu pažinti pagrindines matematines sąvokas, teoremas ir idėjas, o ne tik įsiminti formules ar pavadinimus. Gilesnis supratimas leidžia mokiniams lanksčiau ir tiksliau taikyti matematikos principus įvairiose situacijose.

Pavyzdys - ir 5+4=9, ir 7+2=9. Turėdami stiprų teorinių žinių bagažą jie galės pritaikyti jas ir rasti nestandartinius sprendimus, tobulėti dar sparčiau.


4. Nebijoti klausti bei mokytis papildomai

Daugelis mokinių vengia prašyti pagalbos, tačiau tai yra svarbi mokymosi dalis. Mokiniai turėtų jaustis patogiai užduodami klausimus per pamoką, namuose arba papildomų užsiėmimų su korepetitoriais, metu.

Tiems, kurie jaučiasi nedrąsiai klasėje, yra naujokai arba klausimą sugalvoja jau po pamokos, yra daug internetinių išteklių, įskaitant vaizdo pamokas ir korepetitorius.


5. Supratimas, kad matematika gali būti įdomi ir net graži

Užsiėmimas matematika gali būti įdomus ar net keliantis šypseną. Įtraukiant grafikus, demonstracijas paveikslėlius ar mokomuosius vaizdo įrašus, mokymasis gali tapti interaktyvesnis ir malonesnis, ypač tiems mokiniams, kuriems reikia kitokio pateikimo, kad suprastų ar įsitrauktų.

Matematiniai žaidimai ir praktinės demonstracijos visada padeda nutraukti paslapties šydą nuo sudėtingų sąvokų ar paprastai pateikia tuos dalykus, kurie iki tol atrodė neįkandami.


bottom of page