top of page

Kaip tinkamai mokytis anglų kalbos – praktiniai patarimai


Anglų, dabartiniame pasaulyje atlieka tarptautinės kalbos funkciją. Ja komunikuojama verslo pasaulyje, ja kuriama daugiausiai turinio ir galima rasti aktualiausią, įdomiausią informaciją. Tinkama anglų kalba reikalinga ir stojant į daugumos kitų šalių universitetus, išvykstant į mainų programas. Ateityje jos svarba gali net dar labiau išaugti. Tačiau dėl to, kad tai nėra gimtoji mūsų kalba bei dėl to, kad struktūriškai, fonetiškai ir kitomis prasmėmis labai skiriasi nuo lietuvių, reikia žinoti ne tik kur ir su kuo, bet ir kaip tinkamai mokytis anglų kalbos. Tai padės pasiekti geriausių rezultatų.

Corepetitus.lt anglų kalbos mokytojai pristato praktinius patarimus, kaip pradėti mokytis anglų kalbos efektyviausiu įmanomu būdu.


Kertiniai dalykai mokantis anglų kalbos

Pirmiausiai reikėtų suprasti, koks yra mokymosi tikslas. Vaikams ir paaugliams kalbos reikia dėl: geresnių rezultatų mokykloje, pasiruošimo darbo rinkai, savarankiškam gyvenimui ir geresnių galimybių. Turinti aiškius tikslus lengviau išlaikyti motyvaciją.

Dviratį išrasti bus sunkoka. Pradėti rekomenduojama nuo pagrindinių dalykų. Tai yra: gramatika, žodynas ir tarimas. Pradedančiųjų lygio vadovėliai ar nemokamos internetinės pamokėlės gali tapti puikia atspirtimi.

Tokios programėlės kaip Duolingo ar Babbel yra smagus ir interaktyvus būdas pradėti mokytis anglų kalbos, tačiau tai – ribotas galimybes suteikiantis įrankis, nes grįžtamasis ryšys iš jos neprilygs realiam darbui su mokytoju ar bendravimui su žmonėmis. Na ir galiausiai, kuo žmogus turės daugiau progų praktikuotis – susirašinėti su draugais, dainuoti dainas, klausyti animacinių filmukų, tuo sparčiau didės jo žinios.


Praktiniai patarimai tėveliams, kurie nori padėti vaikams išmokti anglų kalbos

Na, o dabar pateiksime konkrečius praktinius patarimus, kaip mokytis anglų kalbos net ir namų sąlygomis:

· Kuo gausiau apsupkite savo atžalų informacinį lauką anglų kalba. Vaikai filmus turėtų žiūrėti anglų kalba, klausytis muzikos su anglišku tekstu ir žaisti žaidimus su anglišku meniu. Tai labai padeda.

· Daugumai lietuvių sunkiausia mokytis angliškai kalbėti. Tam reikia skatinti vaikų ekspresiją ir, pavyzdžiui, per pusryčius ar prie vakarienės stalo, tiesiog, keliolika minučių kalbėtis, dainuoti angliškai.

· Apsvarstykite galimybę lankytis pas anglų kalbos korepetitorius. Reguliarios pamokos su mokytoju gali paspartinti progresą ir padėti vaikams maksimaliai išnaudoti savo potencialą.

· Kuo anksčiau skirkite laiko kalbos ir kultūros skirtumų pažinimui. Angliški juokeliai, literatūra, išsireiškimai bei minčių dėstymas – labai skiriasi nuo lietuviško. Dėl to, norint žinoti, kaip tinkamai mokytis anglų kalbos, reikia nepamiršti šio svarbaus akcento.

· Pradėkite vesti dienoraštį arba skatinkite vaiką parašyti tris, keturis sakinius apie savo dieną angliškai. Rašymas padeda praktikoje pritaikyti naują žodyną ir gramatiką.


bottom of page