top of page

Darbas nuotoliu studentams

Updated: Feb 1



Studentai susiduria su unikaliais iššūkiais. Kaip suaugę žmonės, jie jau nori būti atsakingi už savo ūkį, buitį, pramogas, todėl ieško pastovaus pajamų šaltinio - darbo. O jį rasti sunku, nes reikia derintis prie studijų grafiko, o ir patirties, kurios nori didelė dalis darbdavių, ko gero, trūksta. Tačiau šiuolaikinis pasaulis tuo ir nuostabus, kad ir studentas gali rasti galimybę užsidirbti iš namų, dirbdamas pagal lankstų grafiką. Skamba įdomiai? Detaliau apžvelkime apie tai, kas yra korepetitoriaus darbas nuotoliu studentams bei kokie to pliusai!


Kodėl verta dirbti korepetitoriumi nuotoliniu būdu?



Korepetitoriaus darbas studentams nuotoliniu būdu – pilnas galimybių.

Bet koks nuotolinis darbas yra labai lankstus grafiko prasme. Kadangi valandos nėra fiksuotos, jūs galite patys susidėlioti darbų planą, prisiderinti prie studijų.

Corepetitus.lt korepetitoriai nėra prirakin


ti prie darbo stalo nuo 8 iki 17 bei patys, kartu su mokiniais ir jų grupėmis sutaria dėl užsiėmimų laiko. Nuotolinis darbas studentams, tiek būnant korepetitoriais, tiek užsiimant kitomis veiklomis, yra vienareikšmiškai pats patogiausias būdas užsidirbti. Čia visai nesvarbu, ar esate ankstyvas vyturys, ar naktinė pelėda, lankstus darbo grafikas prisitaiko prie jūsų ritmo, o ne atvirkščiai. Dėl to darbas neturėtų tiek varginti. Be to, jausitės patys už save atsakingi, tad ugdysite laiko planavimo, vadybos įgūdžius, kurie pravers bet kurioje srityje tolesniame jūsų gyvenime.

Be to, norint pradėti korepetitoriaus darbą nuotoliniu būdu per corepetitus.lt, net nebūtina turėti ankstesnės patirties. Reikia tik aistros mokyti bei gerų žinių mokomame dalyke.


Kaip žinoti ar tinki būti korepetitoriumi?

Gajus mitas, kad korepetitoriais gali dirbti tik didelę pedagoginę patirtį turintys mokytojai, metodininkai ar mokytojai iš pašaukimo.

Iš tikrųjų taip nėra. Korepetitoriaus nuotolinis darbas studentams – tinkamas daugeliui. Juk būti korepetitoriumi reiškia dalintis žiniomis ir padėti kitiems. Profesijos esmė yra paprasta: jei turėjote gerus pažymius, gerai išlaikėte VBE egzaminus ir/arba gerai išmanote tokius dalykus kaip: matematika, lietuvių kalba, anglų kalba, fizika, chemija, biologija, istorija ar IT, jau turite viską, ko reikia geram korepetitoriui.

Jei nors kartą patyrėte džiaugsmą aiškindami sąvokas arba padėdami spręsti uždavinius bendraklasiams ar broliams, sesėms arba jums gerai sekėsi mokykloje, kodėl gi neįdarbinus šių patirčių savo naudai? Korepetitoriaus darbas nuotoliu tinka įvairiems studentams ir leidžia užsidirbti iš savo jau sukauptų žinių.


Ko reikia korepetitoriaus darbe?

Nors prieš pradedant dirbti korepetitoriumi corepetitus.lt platformoje, vedami baziniai mokymai, sėkmingo korepetitoriaus įrankių arsenale yra ne tik geros akademinės žinios. Svarbios ir jūsų vidinės savybės.



Geras korepetitorius turi būti kantrus. Kiekvienas mokinys mokosi savo tempu, todėl dirbant korepetitoriumi labai svarbu tai suprasti ir gerbti mokymosi procesą. Pakanka prisiminti save ir savo klasiokus mokyklos suole. Daug kas turi gerus pažymius, tačiau vieniems reikėdavo daugiau laiko įdėti namuose, papildomo paaiškinimo, o kiti galėdavo temą suprasti sparčiau.

Bendravimo įgūdžiai užtikrina, kad jūsų žinias supras bei perims mokiniai ar jų grupės. Labai svarbu ir empatija, kuri leidžia korepetitoriui įsijausti į mokinio padėtį ir spręsti unikalius jo ar jos patiriamus sunkumus.

Savaime suprantama, kad nuoširdi meilė ar susidomėjimas dalyku, kurio patys mokote ir jūsų pačių smalsumas – tik dar du dideli pliusai.


Dar dvejoji?

Jeigu domina nuotolinis darbas studentams, tačiau dar dvejoji – kviečiame tave užpildyti aplikaciją. Jai užtruksi vos kelias minutes, o mes su tavimi greitai susisieksime. Pati aplikacija nieko neįpareigoja, tad, jei galvoji, kad korepetitoriaus darbas nuotoliniu būdu studentams skamba smagiai, nebelauk ir pildyk!


Štai – pasižiūrėk, ką kalba mūsų korepetitoriai!


Dirbu Corepetitus jau daugiau nei du metus. Pradžioje abejojau ar pavyks, ar sugebėsiu, ar rasiu tinkamą mokymo metodą, kaip bendrausis su mokiniais… Ir sunku patikėti, bet jaučiuosi atradusi save sau neįprastoje srityje. Ką tik pradėjus dirbti, gal porą mėnesių, mano pasiruošimas matematikos pamokoms užtrukdavo kiek ilgiau. Kadangi aš dėstau jau ne pirmi metai, tai pasiruošimas pamokoms trunka iki 30 minučių kiekvienai savaitei.
Šiuo metu studijuoju Portugalijoje ir puikiai suderinu darbą su studijomis. Labai džiaugiuosi galimybe dirbti nuotoliniu būdu (kas sutaupo nemažai laiko), iš užsienio ir dar sau patogiu metu. Todėl savo laisvalaikį galiu skirti kelionėms ir kitoms pramogoms.
Be abejonių galiu pasakyti, kad korepetitoriaus nuotolinis darbas studentui yra geriausias pasirinkimas! Galima patiems susidėlioti sau patogų grafiką ir dirbti iš bet kur.

Korepetitorė Alanta



bottom of page