top of page

8 klasės standartizuoti testai

Updated: Feb 1


8 klasės standartizuoti testai

Aštuntoje klasėje besimokančius mokinius kiek baugina 8 klasės patikrinimai, taip vadinamieji 8 klasės standartizuoti testai. Tačiau pasiruošimas jiems gali būti paprastas ir sklandus, jei pasitikėsite profesionalais.

Kaip vyksta 8 klasės standartizuoti testai?

Šis mokinių žinių patikrinimas 8 klasėje vykdomas elektroniniu būdu, remiantis galiojančiais LR teisės aktais.

Eidamas laikyti standartizuoto testo mokinys atsineša tik rašymui skirtą priemonę, popieriaus juodraščiui ir, žinoma, žinias. Štai pastarosiomis verta pasirūpinti iš anksto, kad ir testo rezultatai džiugintų, ir pats mokinys patirtų daug mažiau streso. Jei jaučiate, kad jūsų vaikui praverstų papildoma pagalba, ruošiantis 8 klasės standartizuotiems testams, Corepetitus komandos mokytojai pasirengę pasidalyti savo žiniomis.

Kokie 8 klasės standartizuoti testai yra laikomi?

Aštuntokai laiko du standartizuotus testus: lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos. Štai pastarieji – 8 klasės matematikos standartizuoti testai – mokiniams kelia kur kas daugiau keblumų. Todėl nestebina, jog šios mokomosios disciplinos korepetitorių poreikis, ypač artėjant žinių patikrinimams, yra labai aukštas.

Remiantis 8 klasės Nacionalinių mokinių pasiekimų patikrinimų rezultatais, matematikos testo rezultatai yra žymiai prastesni, palyginti su lietuvių kalbos ir literatūros. Matematikos pasiekimų vidurkis siekia apie 49 procentus, kai lietuvių kalbos – 68 proc. Vos 5,2 proc. aštuntokų pasiekė matematikos testo aukštesnįjį lygį ir net 9,7 proc. aštuntokų nepasiekė net patenkinamo lygmens. Lietuvių kalbos rezultatai labiau džiuginantys – patenkinamo lygmens nepasiekė mažiau nei 1 proc., o aukštesnįjį pasiekė net 15,2 proc. moksleivių.

Kodėl verta pasikliauti Corepetitus, jei laukia 8 klasės standartizuoti testai?

Corepetitus komandos mokytojai puikiai išanalizuoja, kokie 8 klasės standartizuoti buvo anksčiau, kokia yra vertinimo metodika, kokių žinių mokiniams reikia ir panašiai. Kitas labai svarbus aspektas – mokytojai dirba su mokiniu individualiai, todėl identifikuoja, kokia mokymo(si) technika jam priimtiniausia – tai leidžia dirbti tikslingai ir pasiekti geriausių rezultatų.

Ruošiantis 8 klasės standartizuotiems testams užsiėmimų metu atliekama daug praktinių užduočių, analizuojamos klaidos, mokiniai gali drąsiai klausti, kas lieka neaišku, ir taip efektyviai bei užtikrintai pasiruošti laukiantiems žinių patikrinimams.


bottom of page