top of page

4 klasės standartizuoti testai

Updated: Feb 1


4 klasės standartizuoti testai

Ketvirtokų laukia ne vienas iššūkis – nerimą kelia ir pradinės mokyklos finišas, ir nežinomybės kupina penkta klasė, o dar ir 4 klasės standartizuoti testai. Pastarieji yra rimta misija ne tik puikiai besimokantiems, bet ir tiems, kurie turi tam tikrų spragų. Tad verta jomis pasirūpinti iš anksto. Corepetitus mokytojai pasirengę padėti kokybiškai pasiruošti, jei laukia standartizuoti testai 4 klasėje, užpildant mokymosi spragas ir įtvirtinant stipriąsias mokinių žinias.

Kaip vyksta 4 klasės standartizuoti testai?

Šis mokinių žinių patikrinimas 4 klasėje vykdomas elektroniniu būdu, yra nustatyta tiksli patikrinimo vykdymo instrukcija, kurios privalu laikytis. Testui atlikti mokiniams skiriamos 45 minutės. Mokinys atlikdamas užduotis gali naudotis rašymo priemone, juodraščiui skirtu popieriumi. Esminis vaiko įrankis atliekant testą – jo žinios. O tų žinių kartais, atrodo, vis trūksta. Tad jei mokiniui sunkiai sekasi tam tikros mokomojo dalyko temos, nerimą kelia ne patys geriausi pažymiai, vaikas nežino, kaip gerai pasiruošti šiam žinių patikrinimui, nenusiminkite – dažnu atveju profesionali pagalba iš šalies daro stebuklus. Corepetitus komandos mokytojai pasirengę padėti 4 klasės standartizuotų testų laukti užtikrintai.

Kokie 4 klasės standartizuoti laikomi?

Ketvirtokai laiko du standartizuotus testus: lietuvių kalbos ir literatūros (skaitymo) bei matematikos.

Remiantis 4 klasės Nacionalinių mokinių pasiekimų patikrinimų rezultatais, ketvirtokai paskutiniais metais pasirodė gana šauniai tiek laikydami lietuvių kalbos ir literatūros, tiek ir matematikos testus. Šįmet moksleiviai vertinti ne tik taškais, bet jų rezultatas priskirtas ir tam tikram pasiekimų lygiui: patenkinamam, pagrindiniam ir aukštesniajam. Matematikos patikrinime aukštesnįjį lygį pasiekė 14,5 proc. moksleivių, o skaitymo šiek tiek mažiau – 8,2 proc. Patenkinamo lygmens nepasiekė panašus testus laikiusių mokinių skaičius: 1,6 proc. lietuvių kalbos ir literatūros bei 1,5 proc. matematikos.

Standartizuoti testai 4 klasė: kodėl verta pasikliauti Corepetitus?

Mūsų komandoje – geriausių universitetų studentai, puikiai sutariantys su mokiniais, gebantys sklandžiai ir mokiniui suprantamai išdėstyti informaciją, besistengiantys palaikyti draugišką santykį su vaiku, kad pastarasis jaustųsi laisvai.

Standartizuoti testai 4 klasė – išbandymas ir vaikui, ir tėvams, tad mūsų mokytojai parenka geriausiai konkrečiam mokiniui tinkančią mokymo strategiją, kad užsiėmimai būtų maksimaliai naudingi.


bottom of page