top of page

Korepetitoriai į pagalbą

Updated: Jan 17, 2023

Šią savaitę pristatome naują rubriką – korepetitoriai į pagalbą! Šioje rubrikoje kalbinsime COREPETITUS dirbančius korepetitorius, kurie pasidalins savo patarimais ir patirtimi su Jumis!

korepetitoriai į pagalba

Šiandien bendravome su Evelina Sinkevičiūte,

kuri pasidalino su mumis savo mokykline patirtimi ir patarimais, kaip efektyviai pasiruošti pamokoms, kurios kelia sunkumų.




- Labas, Evelina, trumpai prisistatyk mūsų skaitytojams!

- Sveiki! Šiuo metu Vilniaus universitete studijuoju farmaciją - mokslą apie vaistus. Be to, jog padedu mokiniams nagrinėti biologijos ir chemijos problemas, laisvalaikiu groju smuiku, skaitau poeziją bei, žinoma, leidžiu laiką su artimaisiais.


- Kiek daug veiklų!.. Ar visada buvai tokia aktyvi?

- Mokykloje jų būdavo dar daugiau! Tiesa, dauguma jų buvo susiję su muzikavimu įvairiuose kolektyvuose, o dabar tai labiau tapo tiesiog hobiu bei būdu trumpam pabėgti nuo realybės.


- Puikiai išlaikei egzaminus, tačiau ar visada buvai atsakinga mokinė? Kaip derinai užklasines veiklas su mokslais?

- Mokslai man visada buvo svarbūs, bet negaliu pasakyti, jog buvau visada 100% atsakinga. Būdavo visko - ir dėl repeticijų praleistų pamokų ar kartais neatliktų namų darbų. Svarbiausia neapleisti mokyklos užduočių - jei praleidai pamoką, susisiekti su bendraklasiais, skirti daugiau laiko savarankiškam darbui namuose.


- Manau, kad visi mokykloje turėjome pamokų, kurias praleisdavom dažniau, nei kitas, vien dėl to, kad jos buvo sudėtingos... Kokie dalykai Tau sekėsi sunkiausiai ir kaip Tu ruošeisi jiems?

- Turbūt kaip ir daugumai, sunkiausiai sekėsi matematika. Stengiausi vaikščioti į visas konsultacijas, temas pradėjau kartoti daug anksčiau, negu kitų dalykų. O jei kalbant apie pasiruošimą kontroliniams bendrai - geriausias būdas yra senų užduočių sprendimas bei vertinimo instrukcijų nagrinėjimas. Dar pravartu rašyti savo konspektus - tai man ypač pasiteisino ruošiantis lietuvių kalbos testams. Taip pat svarbu turėti mokymosi planą. Siūlyčiau kiekvienai dienai išsikelti konkrečius tikslus, pavyzdžiui, išpręsti du egzaminus bei pakartoti vieną temą.


- Ko palinkėtum mokiniams, kurie grįžto į mokyklas šį rugsėjį?

-Padėkite vieni kitiems. Paaiškinkite bendraklasiui temą, kurią Jūs suprantate gerai, nusišypsokite nepažįstamajam koridoriuje ar pagirkite draugą. Juk taip paprasta praskaidrinti kitam dieną! Taip pat būkite atsakingi bei dėmesingi pamokose - taip padėsite mokytojams ir palengvinsite jų darbą. Ir žinoma, nepasilikite visko paskutinei nakčiai - taip padėsite ateities sau, kuris gailėsis, jog nepradėjo visko anksčiau :).

- Ačiū Tau labai už pokalbį!

bottom of page